Jak zrobić sos czosnkowy?

by Monika Jurasik

Najlepszy, najprostszy i… mogłabym go jeść nawet solo :D! U nas w domu mistrzem od sosu jest Przemek. Ja, w swojej własnej, niczyjej innej, opinii robię genialny! Jednak on uznał, że jego jest lepszy, więc… Tak już zostało i kropka! 🙂 Także dziś zdradzamy przepis na najlepszy na świecie sos czosnkowy!

Składniki:
– 6 łyżek jogurtu naturalnego
– 4 łyżki majonezu
– 3 ząbki czosnku (jak lubicie więcej, to więcej! ;))
– sok z ćwiartki cytryny
– szczypta soli i pieprzu
– majeranek, bazylia, oregano (opcjonalnie, jeśli lubicie zioła!)

Tu dużej filozofii nie ma – mieszamy wszystko i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby się “przegryzło” ;)! Nie pijemy i nie jemy solo, nawet jeśli bardzo kusi!

You may also like

Leave a Comment