1,7K
Kiedy piękny bukiet traci już na swojej urodzie, nie musisz go od razu wyrzucać.
Odetnij łodygi i kwiatostany, które jeszcze wyglądają dobrze i rozmieść je w małych, niewysokich naczyniach, najlepiej z białego szkła
- butelkach(po soczkach, napojach,syropach)
- słoikach (musztarda, koncentrat, jogurt, inne)
- szklankach
Nalej wody.
Poodrywaj niepotrzebne liście.
Ułóż w nich kwiaty.
Postaw naczynia obok siebie albo włóż do większego pojemnika: metalowego kosza, drewnianej skrzynki lub innego, który nie zakryje butelek.
Ja wykorzystałam stary transporter/skrzynkę na napoje. Pomalowałam ją farbami kredowymi kolor polar blue. A Wy jak radzicie sobie z więdnącymi kwiatami?
Farby: Autentico Polska
tekstylia Blue and white
Zobacz nasze wiosenne DIY